ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Γύρω στα 1930 η Eunice Ingham δημιούργησε τους πρώτους «ρεφλεξολογικούς χάρτες» και εισήγαγε τον όρο «Ρεφλεξολογία». Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής, η οποία βασίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και τη ράχη των ποδιών.

Στο πέλμα γνωρίζουμε πως υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις. Με τις εξειδικευμένες πιέσεις και μαλάξεις μέσω της ρεφλεξολογίας, προκαλούμε ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο ή όργανο του σώματος. Αν τελικά δεν είναι εφικτό να γίνει η εφαρμογή στα πόδια, τότε γίνεται στα χέρια.

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, βελτιώνεται το νευρικό σύστημα, χαλαρώνει απ΄το στρες που συνήθως δημιουργεί προβλήματα υγείας όπως αυπνία, ημικρανία, πεπτικές δυσλειτουργίες. Όταν το σώμα βρίσκεται σε καθημερινή βάση σε ένταση, τότε είναι λιγότερο ικανό να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Με τη βοήθεια της ρεφλεξολογίας όμως μπορούμε να έχουμε μια εξαιρετική χαλάρωση σε όλο το σώμα.

Διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στα πόδια ώστε ν΄απελευθερωθεί ενέργεια, αποκαθιστώντας την φυσική αρμονία στο σώμα και την άμεση χαλάρωση των μυών.

Διατηρεί την καλή κυκλοφορία του αίματος σε ομαλά επίπεδα κι έτσι βελτιώνει όλα τα συστήματα του οργανισμού. Πολλά απ΄αυτά τα συστήματα μπλοκάρουν λόγω του ότι πολλές άχρηστες ουσίες συσσωρεύονται στο σώμα. Η μέθοδος αυτή βοηθάει στην απελευθέρωση αυτών των μπλοκαρισμάτων, την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του σώματος.

Η ρεφλεξολογία είναι απλή κι ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες, που συμβάλλει με μεγάλη επιτυχία στη διατήρηση της ισορροπίας σε κάθε αδένα, όργανο, ιστό και κύτταρο μέσα στο σώμα.