ΜΑΣΑΖ

To massage απ΄τα αρχαία χρόνια για πολλούς πολιτισμούς ήταν μια σημαντική θεραπεία για την επίτευξη της ισορροπίας του σώματος, ώστε να έχει καλύτερη λειτουργία.

Είναι ένα μέσο αναζωογόννησης και ευεξίας. Μειώνει τον σωματικό πόνο, το άγχος και το στρες. Χαλαρώνει τους μύες του σώματος μιας και η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη ένταση. Η ένταση στους μύες και η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος οδηγούν πολλές φορές σε σωματικούς πόνους. Το massage θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θ΄απελευθερώσει την ένταση απ΄τους μύες.

Είναι αυτό που θα δώσει λάμψη στο δέρμα, γιατί με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος θα αυξηθεί και η διαθεσιμότητα των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα. Επιπλέον αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα.

Μειώνει τους κινδύνους ταραυματισμών, αφού δίνει ελαστικότητα στους σφιχτούς μυικούς ιστούς κι έτσι βοηθάει στην καλύτερη κινητικότητα του σώματος.

Αυξάνει την ενέργεια του σώματος «βγάζοντάς το απ΄τον λήθαργο» και του παρέχει τη δύναμη και τη ζωντάνια για να ανταπεξέλθει στους έντονους ρυθμούς της καθημερινής ζωής. Το massage όμως, θα δώσει και την απαραίτητη ηρεμία που χρειάζεται ο άνθρωπος, στο σώμα και το μυαλό βελτιώνοντας στη χαλάρωση και την καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Έτσι υπάρχει η δυνατότητα ανάμεσα σε ένα μυοχαλαρωτικό massage, σε αθλητικό αλλά και σε λεμφικό για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσσότερο αναγνωρίζεται κι εκτιμάται σαν μια εναλλακτική θεραπεία. Η ιδέα ότι είναι ένα είδος πολυτέλειας που απευθύνεται σε λίγους, είναι τελείως λανθασμένη αφού το massage θεωρείται απ΄τις πιο απλές μορφές ιατρικής θεραπείας.